André Kerkhof

adviseur o.g.

 

 

E r v a r i n g e n

 

Home

Ervaringen

Taxeren

Huis kopen

Woninghypotheken

Bedriijfspand

Bedrijfsfinanciering

Links

Contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na ruim 40 jaar, duizenden transacties en taxaties verder, kan André Kerkhof heel wat vertellen. Daarom is het wel is het aardig om uit die rijke ervaring wat anekdotes op te halen zoals onderstaand. Geprobeerd wordt om het verhaal regelmatig te verversen.

MEER VERHALEN   EN   ACTUEEL

De garagehouder had zijn slag geslagen: eindelijk kon hij uitbreiden, want zijn onsympathieke buurman kon het zakelijk niet meer bolwerken. Een buitenkansje dus en daarom direct de koopakte getekend.

De bank zag het wel zitten: prima ervaringen met een goed lopend bedrijf, dat nu de kans kreeg om uit te breiden. Nog even wat uitzoeken, de interne regeltjes volgen en dan was er weer een mooi krediet geregeld.

De praktijk verliep anders. Onderzoek door de taxateur wees uit dat vestiging van een garagebedrijf niet tot de mogelijkheden behoorde. Sterker nog: de gemeente wilde niet meewerken aan een ontheffing om alsnog een garagebedrijf toe te staan. En dat betekende dat de financiering op losse schroeven kwam te staan, terwijl de garagehouder geen voorbehoud voor de financiering als ontbindende voorwaarde in de koopakte had bedongen.

Geluk bij een ongeluk: de taxateur had een andere koper. Zelfs de iets hogere koopsom maakte het mogelijk om de gemaakte kosten te dekken. En die andere koper zit er nu, na jaren, nog steeds en denkt aan uitbreiden. Ook de garagehouder denkt daar nog steeds aan ...